В минулу п’ятницю в Татарбунарській міській раді пройшла чергова 34-а сесія, на яку були винесені, переважно, питання  земельного, майнового та бюджетно-фінансового характеру. Всі  24 питання  були детально обговорені на окремих та спільному засіданнях постійних депутатських комісій і не викликали додаткових дискусій, що сприяло оперативній роботі депутатів з прийняття відповідних рішень.

 Значну частину  пленарного засідання депутати присвятили розгляду звернень громадян з  проблем, які сьогодні  хвилюють багатьох жителів міста. Передусім, це ситуація на Татарбунарському сільгоспринку з переведенням  молочної продукції  до м`ясного корпусу та  виробнича діяльність місцевого брикетного підприємства.

 Як попередньо повідомлялося, міська рада на  запит Татарбунарського міського голови щодо питання перенесення торгівлі молочною продукцією в м`ясний корпус отримала відповідь від дирекції Татарбунарського ринку, яка не містила в собі вичерпних  та переконливих аргументів дій адміністрації ринку з цього приводу. Не отримали від директора ринку однозначної відповіді на дане питання  і члени виконавчого комітету на своєму робочому засіданні, внаслідок чого утворили тимчасову комісію з додаткового вивчення даної ситуації. Проте,  резонансний характер ситуації і настрої людей не могли не потрапити до уваги депутатів Татарбунарської міської ради. На вимогу депутатської комісії  з питань водопостачання, водовідведення та інших питань ЖКГ, голови комісії Таміли Кошельник,  на сесію були запрошені директор Татарбунарського ринку Галина Чумаченко,  лікар ветеринарно-санітарного контролю ринку Зинаїда Збудчак та голова  районної споживчої спілки Ірина Шульга. В ході обговорення питання  представники ринку обстоювали позицію  законності прийнятого рішення  щодо перенесення молочної продукції до м`ясного корпусу та відповідності  цих дій  існуючим санітарним нормам. Але, переважна частина депутатів, врахувавши  повноваження міської ради у сфері відносин із суб’єктами господарювання,  підтримала  своїх колег Тамілу Кошельник,  Тамару Кобушкіну та секретаря міської ради  Оксану Жаран, які запропонували невідкладно вирішити  резонансне  питання  в інтересах  споживачів, а саме:  ринку запропоновано повернути  продаж молочної продукції до відновленого молочного корпусу, або в найближчий час утворити  в приміщенні м`ясного корпусу відповідні умови, які б повністю відокремлювали зони продажу молочних  продуктів та необробленої м`ясної продукції  шляхом огородження  зон та встановлення  промислових витяжних вентиляторів.

   Не менш напруженою  дискусією на сесії  стало обговорення питання  негативних наслідків  виробничої діяльності місцевого брикетного виробництва  на навколишнє середовище та  житлову зону північно-західного мікрорайону міста, яка проходила в присутності  представників вулиць, що прилягають до підприємства. Враховуючи неодноразові звернення міських жителів, дане питання на сесії було підняте депутатами Валерієм Султаном, Галиною Котович, Сергієм Пушковим та Тамілою Кошельник, які запропонували  винести діяльність брикетного заводу на  певну відстань від міста. Присутні жителі у своїх виступах розповіли про значне погіршення умов проживання і нанесення шкоду здоров`ю з того часу як працює це підприємство та звернулися до депутатського корпусу  і міського голови з проханням припинити діяльність підприємства, або  винести його далеко за межі міста.  Вислухавши людей та обґрунтувавши свою позицію з даного питання, депутати прийняли рішення  направити депутатський запит до двох інстанцій: департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції  та екологічної інспекції в Одеській області щодо надання інформації про видачу засновнику заводу дозволу на ввід в експлуатацію та його розміщення в місті Татарбунари, а також щодо включення брикетного заводу до плану  перевірок на дотримання екологічно-санітарних норм у сфері господарської діяльності.

    В ході засідання  Татарбунарський міський голова Андрій Глущенко та заступник міського голови Олександр Лєсніченко роз’яснили  присутнім заявникам  механізм зачистки міського сміттєзвалища та  встановлення  в його межах огорожі, роботи з чого вже розпочалися.

  Також на сесії,  за участю жителів вулиці Кооперативна, було досягнуто порозуміння в ситуації з водопостачанням, що склалася на цій вулиці, про що буде додаткове інформаційне повідомлення.

IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242IMG 7242