Що побачили члени робочої комісії?!

       В 2017 році  виконком Татарбунарської міської ради прийняв рішення  «Про закріплення прилеглих територій для проведення благоустрою у м. Татарбунари», яке стало логічним та важливим кроком  в напрямку підвищення  спільної відповідальності міських жителів   в питаннях впорядкування та благоустрою в нашому місті. Цим рішенням було розпочато роботу виконавчого комітету з розробки відповідних схем закріплення територій  для підтримання в місті чистоти і порядку як зі сторони міської влади, так і суб`єктів господарювання в місті, мешканців багатоквартирних будинків та окремих домогосподарств.

Зазначене рішення, конкретно, стосувалося суб`єктів підприємництва, установ та організацій, що функціонують в місті,  що  було доведено до їх відома. 

 Одночасно члени виконкому прийняли рішення «Про надання дозволу на розробку паспортів прив’язки для розміщення тимчасових споруд та груп тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Татарбунари»,  пункти 3.2 – 3.4. якого зобов`язують фізичних осіб-підприємців, які,  згідно поданих до міської ради  заяв і матеріалів, мають право здійснювати підприємницьку діяльність, і відповідно мають право на оформлення паспорту прив’язки, - укласти з міською радою договір пайової участі в утриманні об’єкту благоустрою; сплатити разовий пайовий внесок на розвиток інфраструктури, відповідно до затвердженого тарифу та укласти з КП «Водопостачальник» договір на вивезення твердих відходів. Рішення приймалося в присутності  підприємців.

IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616IMG 7616

 Часу для  виконання  приписів даних рішень було достатньо. Проте, як показав вчорашній виїзд  робочої комісії міської ради, ні  дані нормативні пункти, ні  самостійна добра воля  частини  місцевих підприємців не посилили  почуття солідарної відповідальності за підтримання порядку, чистого екологічного середовища, безпечного санітарного стану, збереження та примноження  благоустроєного  добротного вигляду міста. 

 Занедбані прилеглі території, відсутність огорож там, де вони вже дуже потрібні,  невпорядковані квітники, місця стихійних сміттєзвалищ,  байдужість до стихійних відхожих  точок в деяких приринкових місцях, в тому числі на мінімальній відстані від торгових точок біля задніх стінок споруд  (тоді, коли  безкоштовний громадський туалет розташовано  біля ринку в парковій зоні;  інший – на території ринку). Членами комісії відмічалися  відсутність договорів на водопостачання та вивезення твердих побутових відходів, порушення у сфері містобудівної діяльності. На  відомих в місті капітальних спорудах, в приміщеннях яких здійснюють свою діяльність суб’єкти підприємництва, зафіксовано аварійний стан фасадних частин будівлі.  За результатами роботи комісії   готується  акт перевірки та протокол, які будуть надані  членам виконавчого комітету міської ради для  аналізу та  прийняття необхідних рішень.

 В ході  огляду  міських територій члени комісії  внесли свої пропозиції  щодо необхідності запровадження додаткових дій у сфері благоустрою і зі сторони управління  майном комунального господарства  міської ради. 

 В найближчий час міська рада продовжить перевірки з  врахуванням інформації, наданої  комунальним підприємством «Водопостачальник».