За інформацією Татарбунарської центральної районної лікарні та відокремленого підрозділу «Татарбунарський міжрайонний відділ лабораторних досліджень» Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров`я України 8 червня в Татарбунарському районі був лабораторно підтверджений перший випадок захворювання короновірусною інфекцією COVID – 19. Станом на 12 червня в Татарбунарському районі вже підтверджено 4 випадки захворювання, всі хворі – жителі села Дмитрівка. На даний час медична служба району та місцева поліція перевіряє коло осіб, з якими контактували хворі. Одночасно вживаються заходи щодо недопущення поширення інфекційного захворювання.
Звертаюся до вас з проханням взяти до великої уваги факт спалаху короновірусної інфекції, що спостерігається зараз в багатьох районах Одеської області, і який спровокований самовільним ухиленням населення від карантинних обмежень. Зокрема, за даними Татарбунарського відділення Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров`я України в Болградському районі – 46 підтверджених випадків короновірусної інфекції, в м.Ізмаїлі – 19, Ізмаїльському районі – 6, Тарутинському - 3, Ренійському - 2, Арцизькому - 3, Кілійському - 15, Білгород-Дністровському - 19, Саратському – 7. По Одеській області – 1069 випадків захворювання.
Хочу нагадати, що в Україні продовжує діяти адаптивний карантин та зберігаються правила безпеки, що рекомендовані Міністерством охорони здоров`я. В умовах, коли розпочинається курортно-оздоровчий період і збільшуються переміщення громадян, прошу вас неухильно дотримуватися медичних рекомендацій: носити медичні маски або респіратори, відвідувати магазини та міський ринок в міру необхідності, на ринковій території та в інших торгових місцях дотримуватися безпечної дистанції не менше 1 метру, обмежити контактність під час відвідування міських парків, скверів та інших зелених зон міста, постійно мити ти дезінфікувати руки, проводити кількаразове провітрювання та миття приміщень, а також миття та дезінфекцію транспорту.
Бажаю всім вам міцного здоровья!

Обложка-4-1024x642.jpg