28 листопада  в Україні згадуються  скорботні дати  голодних лихоліть 1932-33 та 1946-47 років.  В  цей невеликий, але драматичний період часу нашим співвітчизникам довелося пережити  страшну трагедію голоду, який став  наслідком  невиваженої  аграрної політики, а також масштабної засухи та недороду хлібів.

        Від голоду 30-х років  найбільше  постраждали  центральні  та східні  області України. Наша татарбунарська земля зазнала голоду в 1946-47 роках.  Дуже  нелегко даються спогади про  той нелегкий час людям старшого покоління. Важко сприймати розповіді про лихе минуле і  нам, татарбунарцям середнього та молодшого віку.  Але, трагічні події голодних років не можуть залишати нас байдужими. В  ці дні ми згадуємо наших земляків та мільйони  співвітчизників,  які стали безневинними жертвами голоду.  Не знаючи в повній мірі ні їх імен, ні прізвищ, ми поминаємо всіх людей, які зазнали  цих страшних трагедій. 

        В знак вічної пам`яті про людей, загиблих від голоду,  в міському парку Пам`яті сьогодні, 28 листопада,  разом  з представниками  районної державної адміністрації покладено квіти до Поклонного  Хреста та запалено свічки.      

        В цей  скорботний  пам’ятний день  бажаю всім жителям місцевих громад  довгих літ, - багатих на здоров`я, хлібний каравай, добробут, мир і радість в кожному домі. Нехай  повниться наша земля  рясними дощами, щедрими врожаями, привітністю і гостинністю всіх, хто проживає і розвиває  татарбунарський  край.

З повагою

Татарбунарський міський голова      Андрій Глущенко

depositphotos 403387838 stock photo fresh baked white bread loafdepositphotos 403387838 stock photo fresh baked white bread loafdepositphotos 403387838 stock photo fresh baked white bread loafdepositphotos 403387838 stock photo fresh baked white bread loafdepositphotos 403387838 stock photo fresh baked white bread loaf