Сьогодні, 3 грудня,  у світі проводиться Міжнародний День людей з особливими потребами, який покликаний привернути особливу увагу до представників суспільства, що з різних  причин  зіткнулися з  життєвими  труднощами, пов’язаними  зі станом свого  здоров`я.  

       В наш нелегкий час людям з обмеженими можливостями руху дуже важко самостійно вирішувати свої проблеми. Тому, з метою повернення людей   цієї категорії  до повноцінного життя,  в Україні здійснюється  цілеспрямована державна політика їх підтримки. Татарбунарська міська рада  також опікується цими питаннями: надає їм  періодичну фінансову допомогу, забезпечує відповідні громадські організації приміщенням для здійснення їх статутної діяльності.

       Хочу зазначити, що серед людей, які мають такий соціальний статус, є лідери, які займають активну життєву позицію, організують навколо себе громадськість і  також надають посильну допомогу у вирішенні різноманітних потреб  людей з обмеженими можливостями.  Висловлюю велику вдячність  голові міського товариства інвалідів Бондаренко Тамарі Василівні, яка здійснює постійну кропітку діяльність у цій сфері. Великі акценти в питаннях поліпшення життя  людей з особливими потребами  ставить в своєму суспільному служінні і голова районної громадської організації «Мати і дитина»  Вовченко Світлана Олексіївна. Щиро дякую громадським лідерам за  їх добрі справи.

        В цей день бажаю всім, хто має такі  життєві труднощі, постійної  підтримки від  людей, надійного державного соціального  обслуговування, зміцнення ваших духовних і тілесних сил, люблячого родинного кола, активної  громадської  позиції  та доброго спілкування з усіма ближніми.       

З повагою

Татарбунарський міський голова                       Андрій Глущенко