Після короткої перерви, що пройшла з першої установчої сесії,  депутати Татарбунарської міської ради 14 грудня  продовжили  пленарну роботу на  2-й позачерговій сесії. Така необхідність виникла у зв’язку з потребою якнайскорішого вирішення  блоку організаційних, майнових та бюджетно-фінансових питань, важливих для подальшої роботи міської ради в нових умовах.  Засідання провели  Татарбунарський міський голова Андрій Глущенко  та секретар міської ради Олександр Лєсніченко.

        На початку сесії міського голову та депутатів привітав з початком повноважень  депутат Одеської обласної ради  Трифон Антов.  Депутат закликав  спрямувати всю  місцеву депутатську  діяльність на  благо Татарбунарської об’єднаної  громади, тримаючи при цьому в  зоні своєї уваги і весь контекст  загального розвитку татарбунарського краю, що був донедавна єдиним Татарбунарським районом. Одночасно, Трифон Антов  звернувся до присутніх  на сесії депутатів Білгород-Дністровської районної ради Юлії  Балмажи та Анатолія  Хмельківського  з  проханням приділяти в своїй депутатській діяльності максимальну увагу Татарбунарській та іншим трьом об’єднаним територіальним громадам, що складали основу колишнього Татарбунарського району.  

       Приступивши до розгляду порядку денного другої сесії, депутати досить оперативно прийняли рішення з усіх 14-ти  питань, що були винесені на засідання, чому сприяло попереднє детальне  їх обговорення на спільному засіданні депутатських комісій, проведеному напередодні  сесії. Першочергова увага була приділена  питанню, яке було знято з розгляду на першій сесії і стосувалося здійснення реорганізації  сільських рад як юридичних осіб та приєднання  їх до Татарбунарської міської ради. Відповідно до  врегульованих законодавчих норм в цьому аспекті, рішенням  другої сесії  були утворені комісії з реорганізації  Баштанівської, Білоліської,  Борисівської,  Глибоківської,  Дмитрівської,  Нерушайської  та   Струмківської  сільських рад за участю представників кожної із перелічених рад, Татарбунарської міської ради, а також депутатського корпусу, згідно пропозиції, внесеної депутатами.

       У зв’язку з  розпочатим процесом передачі у комунальну власність Татарбунарської міської ради  рухомого та нерухомого майна спільної власності територіальних громад району, управління якою здійснює після припинення Татарбунарської районної ради  Білгород-Дністровська районна рада, депутати  внесли зміни і доповнення до рішення міської ради від 29.11.2019 року № 949-VIІ «Про міський бюджет на 2020 рік». Згідно цього, Татарбунарська міська рада надає згоду на входження до складу засновників  бюджетних закладів освіти  та медицини, які розташовані на території  Татарбунарської ОТГ та відповідно прийняття  цих установ у комунальну власність. Цим же рішенням  був здійснений перерозподіл коштів міського бюджету  на поточний рік по ряду міських цільових програм.         

        На підставі  ряду рішень,  прийнятих  Татарбунарською районною та міською радами в період з червня по жовтень 2020 року, що регламентували передачу майна зі спільної власності територіальних громад  Татарбунарського району до комунальної власності Татарбунарської міської ради, депутати  також  прийняли рішення про  вступ Татарбунарської міської ради  засновником комунального підприємства «Дитячий оздоровчий заклад «Зорька»  та  затвердження   статуту  закладу в новій редакції. 

       Окремим рішенням, на підставі листа Татарбунарської районної державної адміністрації,  була надана згода  на прийняття в комунальну власність  Татарбунарської міської ради  житлового будинку, в якому свого часу проживав прославлений сільськогосподарський  діяч В.З.Тур. Останні  15 років будинок використовувався як житло для  керівників району. Згідно прийнятого рішення  будинок має бути прийнятий у комунальну власність міської ради без зміни цільового призначення  і буде використовуватися для житлових потреб  фахівців татарбунарської громади.

       В рамках продовження роботи над блоком фінансово-бюджетних питань,  депутати  рядом рішень внесли зміни і доповнення  до  цьогорічних бюджетів сільських рад, які увійшли до Татарбунарської ОТГ, що стосувалися  здійснення міжбюджетних трансфертів (субвенцій)  у зв’язку з утворенням  посад старост сіл.

      В ході подальшої роботи  депутати  підтримали пропозицію міського голови щодо утворення ще однієї  сьомої постійної депутатської комісії, затвердили їх персональний склад та  керівників;  утворили виконавчий комітет міської ради в кількості 11  осіб та вирішили питання передачі  ряду об’єктів комунального майна на баланс  КП «Водопостачальник».

        Після прийняття всіх  рішень, депутатами була внесена пропозиція розглянути на наступній сесії  питання щодо криміногенної обстановки  на території  татарбунарської громади.

         На завершення  засідання Татарбунарський міський голова Андрій Глущенко  повідомив депутатів про утворення в складі депутатського корпусу Татарбунарської міської ради двох депутатських фракцій:  Аграрної партії  України та  політичної партії «Опозиційна  платформа – За  життя».

IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170IMG 6170