В зв’язку з  прогнозним погіршенням погодних умов на 12 лютого,  в Татарбунарській  міській раді, за усним  розпорядженням міського голови, було скликано екстрене засідання  оперативного штабу з реагування на надзвичайні ситуації. Засідання провели секретар Татарбунарської міської ради Олександр Лєсніченко  та  керівник штабу, директор комунального підприємства «Бесарабія» Денис Котовенко.

       Члени штабу обмінялися думками щодо можливих ускладнень, які можуть виникнути на місцях в умовах нового снігопаду, хуртовини, а також посилених морозів. Основна увага була приділена обговоренню порядку координації  спільних заходів для недопущення  кризових ситуацій у різних сферах життєдіяльності громади.  Акцент поставлено на забезпеченні безпеки людей та транспорту на дорогах та задіяння з цією метою  снігоочисної техніки  і пунктів обігріву; а також посиленні контролю  за роботою  водопровідно-каналізаційного господарства. Увага старостів сільських населених пунктів була звернута на необхідності тісної взаємодії з фермерськими господарствами та іншими суб’єктами господарювання  в напрямку приведення до повної готовності та застосування снігоочисної техніки; здійснення додаткової перевірки запасу паливо-мастильних матеріалів.

      З метою упередження непередбачуваних випадків були визначені найбільш уразливі ділянки доріг, про які  повідомив, запрошений на засідання,  начальник Болградської філії державного підприємства «Одеса Облавтодор»  Карен Аракелян. В ході обговорення цього аспекту, члени штабу проаналізували  недоліки усунення наслідків снігопаду на місцевих дорогах, які мали місце 27 та 28 лютого під час попереднього погодного циклону.

        Завершаючи оперативне засідання,  Олександр Лєсніченко звернув увагу всіх його учасників  на оперативність  визначених  дій та, у разі необхідності, застосування додаткових  заходів з метою безпечної експлуатації всіх систем життєзабезпечення громади в  умовах хуртовини та низьких температур.

Бюлетень 11 лютого page 0002Бюлетень 11 лютого page 0002Бюлетень 11 лютого page 0002