Шановні  воїни – інтернаціоналісти, сьогодні  Україна вшановує учасників бойових дій на території  інших держав.  В різні часи нашим співвітчизникам довелося здійснювати нелегку місію  підтримання безпеки і миру   в цілому ряді країн: Угорщині і Чехословакії, Анголі та Кіпрі, Ліберії та Іраку, Судані і Ефіопії, Кувейті, Боснії, Хорватії, Македонії, Косово, Гватемалі, Конго та в інших державах.  Проте, найважчою територією для виконання миротворчих  завдань стала республіка Афганістан, де воїнам – інтернаціоналістам довелося  стати учасником жорстоких бойових дій, обличчям в обличчя зіткнутися з тероризмом. 10 кровопролитних років суворої «афганської війни» стали для учасників миротворчої місії великим уроком мужності, стійкості, воїнської честі. Ми пам’ятаємо наших земляків, чиї життя відібрала та війна:  Анатолія Дротенка (Дивізія), Івана Іванова (Спаське), Миколу Нікульчу (Борисівка), Івана Чернобая (Білолісся), Бориса Трофименка (Безім`янка). Їх імена назавжди залишаться для нас  прикладом воїнської   гідності.            

      В цей пам’ятний  день,  звертаюся до всіх учасників миротворчих операцій з великою вдячністю за пережиті вами нелегкі військові будні, виконання військових завдань, за здійснений  головний обов’язок – збереження  людського життя, миру та спокою між народами.

    Щиро бажаю вам і вашим родинам добра і щастя, миру і достатку, міцного здоров'я і довгих років життя! Нехай мир та стабільність стануть головними цінностями  всіх людей, які живуть на землі!                           

З повагою 

Татарбунарський міський голова                                                                              Андрій Глущенко

original