Сьогодні, 9 березня, в Татарбунарській міській раді пройшла робоча зустріч  з питань попередження, запобігання втягнення дітей у небезпечний контент в Інтернеті та профілактики самоушкоджень і  суїцидів серед дітей.

        Необхідність  в обговоренні цієї теми  викликана зростанням негативного впливу на здоров`я і психіку  дітей різних контентів інтернету, різке підвищення  ризиків загрози для їх життя, які несе останнім часом  інформація, розміщена в електронних соціальних мережах. Дана проблема з`явилася  в останні роки у зв’язку із  збільшенням  неконтрольованого доступу дітей до  електронних  масс-медіа, де подається як зразок для наслідування небезпечна для  дітей поведінка:

вживання  наркотичних речовин та алкоголю;  насадження депресивного  психологічного стану та знецінення  традиційних суспільних цінностей;  насилля і екстремізм як по відношенню до себе, так і до оточуючих людей та тварин та інші негативні явища. Як показує сьогоднішня дійсність, періодично  на сторінках  соціальних мереж  в  деяких  групах  організовуються  масові заклики до здійснення дітьми самоушкоджень  та суїцидів.

      Рівень  зростання небезпеки у цій  сфері  розуміють  як на державному рівні, так і в суспільстві. Саме тому, існує потреба поєднання  зусиль усіх сторін в попередженні та запобіганні цих явищ серед дітей, - про це говорили під час зустрічі  начальник сектору превенції  відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Одеської області Євгеній Зубак та секретар  Татарбунарської міської ради Олександр Лєсніченко і  головний спеціаліст міської ради Ірина Замниборщ.  В  ході  розмови  була підтримана  ініціатива правоохоронних органів щодо залучення до співпраці в цьому напрямку батьків, педагогів,  учнівських комітетів загальноосвітніх закладів,  широкої громадськості та відповідних органів влади. Зокрема, мова йшла про налагодження та координування системної діяльності в цих питаннях службою  у справах дітей, повноваження якої у зв’язку з відповідними змінами переходять до місцевих територіальних громад. Як підкреслив Олександр Лєсніченко, Татарбунарська міська рада готова до  встановлення  постійного  моніторингу в площині цієї   суспільної проблеми  та  взаємодії  з усіма сторонами,  які несуть відповідальність  за безпеку дітей.

IMG 7245IMG 7245IMG 7245