Щороку, в рамках відзначення Дня Перемоги,  Татарбунарська міська рада  проявляє особливу увагу  представникам старшого покоління, яким довелося  відстоювати  свободу нашого народу в роки Другої  світової війни на її  багатьох фронтах, в тилу на виробництві, а також дітям війни, які зазнали  матеріальних, духовних і моральних страждань від  суворого часу війни.

       На території Татарбунарської громади сьогодні вже немає  ветеранів війни, безпосередніх учасників боїв. Останні  з них залишили стрій живих ветеранів в минулому 2020 та на початку 2021 року. Проте, поряд з нами залишаються ветерани  Другої світової війни інших категорій, вдови та члени сімей ветеранів, які загинули на фронтах. Відвідати їх та привітати із святом, виявити  максимальну повагу до пам`яті  полеглих героїв,  –  цей  важливий обов’язок сьогодення Татарбунарський міський голова Андрій Глущенко  вважає незаперечним  і  святим.

        Напередодні святкового травневого дня  міський голова разом із секретарем міської ради Олександром Лєсніченко та  працівником комунального підприємства «Бессарабія», відділом соціального захисту, депутатами місцевих рад та сторост сіл  провели короткі виїзні зустрічі  з жителями зазначених категорій у всіх населених пунктах  Татарбунарської громади  за їх домашньою адресою. Продуктові набори, придбані за кошти місцевого бюджету, отримали близько 400  мешканців громади, в тому числі діти війни до 1937 року народження, яким вже виповнилося 85 років та  більше. Багатьом  з них  стан здоров`я не дозволяє вже  приймати участь у спільних святкових заходах, присвячених  Дню Перемоги, але  коротке спілкування із представниками влади  дало  їм  розуміння того, що про  їх  нелегку трудову вахту, здійснену під час війни та повоєнні  роки, добре пам`ятають  і цінують вклад кожного у відбудову своєї країни.

       Друга світова війна стала для  них  частиною їх життя, змусила їх пройти  важким  відрізком життєвого шляху, але  наші земляки вистояли. І сьогодні,  поряд з учасниками  боїв, вони являються для всіх нас великим прикладом  витривалості духу  і  патріотизму до рідного татарбунарського краю.

IMG 20210507 094213 1IMG 20210507 094213 1IMG 20210507 094213 1IMG 20210507 094213 1