28 серпня ми, татарбунарці, традиційно і з великою гостинністю, відзначаємо урочистості на честь  Дня нашого рідного міста Татарбунари та престольного свята  Свято-Успенського храму.

        В цей святковий та важливий для нас день  всіма своїми помислами ми  повертаємося до славної історії  рідної  татарбунарської землі, його багатої  духовної та культурної спадщини,  століттями  кристалізованих  місцевих звичаїв та обрядів, осмислюємо глибокий зміст неповторної унікальності  татарбунарського краю.  В нинішньому році   виповнюється 384 роки з часу появи першої згадки про наше місто.  Відбудована тут в 1637 році турецька фортеця, яка дала початок поселенню нашим історичним поколінням, стала умовною точкою відліку з дня заснування нашого міста. За пройдені віки  представники різних народностей та національностей обирали татарбунарський край місцем свого постійного проживання.  Кожен, хто будував тут свій дім, своєю працею  перетворював  широкий степ  в квітучу землю, покриту пшеничними полями та багатими садами.

        Сучасному вигляду нашого міста ми завдячуємо і старшим, і нинішнім поколінням.  І не лише тим, хто живе і трудиться в нашому місті, а й всім жителям  татарбунарського краю, всіх його сільських поселень, - для кого місто Татарбунари  завжди було і є економічно-господарським та духовно-культурним центром  історичної Татарбунарщини. Протягом багатьох попередніх років всі місцеві жителі краю докладали своїх зусиль до розвитку міста Татарбунари, зростання  його  промислового  і  аграрного  потенціалу, підвищення  його привабливості як одного  з  мальовничих куточків Бессарабії. Велика вдячність  всім  жителям  краю за  цю любов і патріотизм  до своєї землі, нехай сторицею повернуться вам  ваші труди, нехай будуть благословенні ваші життєві дороги.

       Впевнений, що і сьогодні  місто Татарбунари взяло гарний старт на шляху добрих економічних і гуманітарних  зрушень. У нас є  вагомі досягнення, а також спільні орієнтири, які ми прагнемо надалі втілити в життя. З впевненістю можна сказати, що тільки єдність поглядів татарбунарців  щодо майбутнього розвитку рідної землі  та невтомна їх праця дозволить всім нам вирішувати ті складні завдання, які ми ставимо сьогодні перед собою.  Ми разом бережемо   дорогоцінний міжнаціональний мир, культуру, традиції і звичаї різних народів, що проживають на місцевій території - і в цьому вбачаємо головний фундамент  нашої єдності і  впевненого майбутнього. 

      В ці святкові дні  від імені депутатського корпусу та виконавчого комітету Татарбунарської міської ради  щиросердечно  бажаю вам, а також всім нашим гостям  миру, гідного життя, добробуту, примноження  добрих справ та гарних  змін  в житті нашого татарбунарського краю.  Зі святом вас! 

https://youtu.be/n_mDzt33q-k

https://youtu.be/4EeisVPrGcY

З повагою 

Татарбунарський  міський голова                                                                              Андрій Глущенко