Члени комісії з питань дотримання законодавства про працю провели чергове третє засідання з  початку її діяльності, маючи вже певні напрацювання та результати постійної роботи в  цих актуальних питаннях. Конструктивний діалог з учасниками засідання провів голова комісії, секретар Татарбунарської міської ради  Олександр Лєсніченко.

       На нинішньому засіданні були проаналізовані результати вжитих заходів щодо підвищення рівня середньої заробітної плати на підприємствах,  в установах та організаціях місцевої громади; стан погашення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; проведення інформаційно-роз`яснювальної  роботи  з окремими суб’єктами господарювання з питань оформлення трудових відносин та дотримання соціальних гарантій в оплаті праці. Також, в порядку контролю, були заслухані результати проведеної роботи щодо легалізації праці у сфері надання послуг таксі. Із зазначених питань доповіли  начальник юридичного відділу Татарбунарської міської ради Віталій Борденюк, головний спеціаліст з питань інвестицій сектору економічного розвитку відділу бухгалтерського обліку, економічного розвитку та фінансової звітності виконавчого комітету (апарату)  Татарбунарської міської ради, секретар комісії Алла Лужна, старости сіл громади та представники підприємств, на яких виявлено відповідні порушення.

       В ході спільного обговорення  наявних проблем був проаналізований рівень середньої заробітної плати на підприємствах та установах Татарбунарської громади в порівнянні з аналогічною ситуацією в територіальних громадах Одеської області, відповідно до аналітичної інформації, яку надала Одеська обласна державна адміністрація. Увагу членів комісії привернули висновки щодо здійснення контролю за додержанням водіями таксі ліцензійних умов господарської діяльності з перевезення пасажирів, які були надані до міської ради  відділенням поліції № 2 Білгород-Дністровського РВП   Головного управління національної поліції в Одеській області. Акцент було поставлено також на результатах проведення робочих  зустрічей  з місцевими підприємцями, які пройшли в старостинських округах громади.

        За результатами роботи  комісія визначила наступні напрямки роботи стосовно проведення комісійних обстежень та здійснення системного аналізу у  сфері  трудових відносин.

IMG 9102IMG 9102IMG 9102IMG 9102IMG 9102