272200592 299398258897680 4762189610387245584 n 526x445

19 січня Уряд ухвалив зміни в постанову щодо проєкту єПідтримка. Більше про це стало відомо під час спільного брифінгу Мінцифри та Мінекономіки.

Як це працюватиме:

Під час платежу вік людини перевірятиме банк. Коли саме ви оформили картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків вам вже виповнилося 60 років, а також щоб ви мали повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у Дії.

Якщо ви ще не скористалися єПідтримкою, то можете це зробити за кілька хвилин, швидко та зручно:

  • Оформте спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. В онлайн-банкінгу картку можна отримати за 1 хв. 
  • Завантажте застосунок Дія або оновіть його до останньої версії в PlayMarket або AppStore. 
  • Переконайтеся, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікати, отримані на порталі Дія чи паперовий від сімейного лікаря, не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та знайдіть єПідтримку.
  • Надішліть заяву на отримання коштів
  • Виберіть для виплати картку єПідтримка.
  • Очікуйте зарахування коштів. 

Як працює проєкт єПідтримка, можна дізнатися за цим посиланням https://e-aid.diia.gov.ua/ . Усі запитання та інструкцію з генерування COVID-сертифікатів можна знайти тут https://covid19.diia.gov.ua/ .

Також у найближчих планах з розвитку проєкту — надати можливість отримати 1000 грн допомоги вакцинованим підліткам віком від 12 до 17 років.

Проєкт реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України. Команда Міністерства цифрової трансформації України розробляє технічну частину в застосунку Дія.

Джерело: https://oda.odessa.gov.ua/yepidtrymka-v-diyi-z-24-sichnya-ukrayinczi-vikom-vid-60-rokiv-zmozhut-kupuvaty-liky-v-aptekah-za-1000-grn-vid-derzhavy/