1 37 800x445

Будинки культури та сільські клуби – головні осередки, навколо яких існує культурне життя в сільській місцевості. А село Надлиманське по теперішнім міркам досить перспективне село: тут проживають 1954 осіб, з них 411 – діти до 18 років, 380 людей пенсійного віку та більше тисячі людей працездатного віку. Надлиманське входить до складу Маяківської сільської громади. Але якщо з освітою та малим бізнесом тут все добре, то культурне життя доводиться облаштовувати сільчанам самим.

“Будівля будинку культури в селі Надлиманське – це стара побудова ХІХ століття (колишня кірха). Останній ремонт тут проводився ще в радянські часи. Сільський будинок культури в селі – це осередок духовного життя громади та має велике значення для її розвитку та гармонійного існування. І враховуючи той фактор, що сільські жителі найбільш болюче реагують на питання функціонування закладів культури, то на завершення робіт очікує вся Маяківська громада. Ми й надалі працюватимемо у культурному напрямку, і нам дуже приємно що у нашій праці та ініціативах, влада побачила перспективу. Інфраструктурний розвиток всіх сіл громади важливий. І для нас дуже велика радість, що завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського “Велике Будівництво” ми покращимо свій культурний осередок. Тут будуть проводитись репетиції, сюди будуть приходити люди на концерти, функціонуватимуть гуртки. Для такого великого села будинок культури повинен бути візитівкою. Але над цим треба працювати всім: і органам місцевого самоврядування, і мешканцям” – сказав голова Маяківської сільської громади Віктор Дяченко.

“Сьогодні питання розвитку культури на селі, на жаль, в декотрих сільських громадах стоїть далеко не першому місці. Сільські клуби та бібліотеки мали б працювати щоденно. А що вже казати про гуртки для дітей… Тут усе залежить від керівництва населених пунктів. Там, де зацікавлені в культурному розвитку селян, ситуація зовсім інша. Оглянувши хід робіт, я пересвідчився в їх якості і думаю, що в будинку культури в Надлиманському будуть створені гідні умови для задоволення культурно-дозвільних потреб населення” – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Джерело: https://oda.odessa.gov.ua/v-nadlymanskomu-v-ramkah-velykogo-budivnycztva-provodyat-kapitalnyj-remont-budynku-kultury/

3 32 1024x6833 32 1024x6833 32 1024x6833 32 1024x6833 32 1024x6833 32 1024x683