IMG 0315

Попередньо обговоривши питання порядку денного на спільному засіданні постійних депутатських комісій, депутати оперативно прийняли 20 рішень з різних питань місцевої життєдіяльності.

Враховуючи певні обмеженості використання фінансових ресурсів, що були заплановані  місцевим бюджетом в рамках дії Програми соціально-економічного та гуманітарного розвитку Татарбунарської міської ради на 2022 рік у зв’язку з воєнним часом, депутати затвердили Програму благоустрою населених пунктів Татарбунарської міської ради на поточний рік. Заходи програми спрямовані на утримання та ремонт місцевих доріг, тротуарів, зовнішніх електромереж вуличного освітлення; озеленення території та покращення зовнішнього вигляду і санітарного стану населених пунктів громади; придбання спеціальної техніки та контейнерів та інші напрямки.

Програмою заплановано виділення коштів місцевого бюджету у розмірі 3 451,0 тисяч гривень. Координування над виконанням програми буде здійснювати відділ з питань управління майном, архітектури та  земельних відносин Татарбунарської міської ради.

На основі рекомендацій постійних депутатських комісій міської ради та зважаючи на гостру необхідність забезпечення екологічної безпеки на місцевій території, депутати затвердили ще одну спеціалізовану Програму екологічного розвитку Татарбунарської міської ради на 2022-2024 роки. В аналітичних пунктах програми підкреслено факт відносної стабільності показників екологічної ситуації на місцях, проте є актуальні проблеми, що потребують свого ефективного вирішення. Зокрема, у сферах поводження з твердими побутовими відходами, водному середовищі, водопровідно-каналізаційному господарстві, озеленення території населених пунктів громади. Серед важливих заходів програми: підтримання сприятливого санітарно-екологічного стану прибережної зони річок та озера Сасик, інвентаризація свердловин та облік спожитої води в громаді, розробка екологічного паспорту Татарбунарської міської територіальної громади, замовлення робіт з розробки технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності полезахисних лісосмуг та інше., - на що заплановано виділення коштів із місцевого бюджету у сумі 1 320, тисяч гривень.

В ході подальшої роботи депутати прийняли рішення щодо оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти в Татарбунарській громаді; схвалили проекти договорів про співробітництво місцевих територіальних громад у галузях медицини та культури; та вирішили ряд питань у сферах майнових та земельних відносин.  

IMG 0296IMG 0296IMG 0296