bez nazvaniya 171 1
ВВЕДЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ НЕ ЗВІЛЬНЯЄ СПОЖИВАЧІВ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ВІД СПЛАТИ КОМІРНОГО
Йде шостий календарний місяць, який українці зустрічають в умовах війни. Зазвичай перше число кожного місяця – час для зняття та передачі показників лічильників (газу, електроенергії, води тощо) для подальшого формування платіжок за комунальні послуги (комірне). На жаль, під час війни багатьом українцям відверто не до комірного. Тому уряд дозволив відтермінувати сплату.
Водночас житлово-комунальне господарство має функціонувати навіть в умовах воєнного стану, тож потребує грошей.
Попри вірогідне небажання взагалі платити за комірне, оплату в країні не скасовували! У разі фінансової скрути сплату за комунальні послуги дозволили лише відтермінувати: на час війни уряд заборонив нараховувати та стягувати штрафи, пені тощо при несвоєчасній або неповній оплаті за житлово-комунальні послуги.
Заборонено і припиняти надання цих послуг у разі несплати (або оплати не у повному обсязі). Тобто навіть якщо ви не сплатили за березень, відключати газ, світло, воду тощо вам не мають права.
– Постанова ухвалена, щоб захистити інтереси людей в період воєнного стану, і стосується усіх комунальних послуг без винятку, – пояснив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
Але ще раз наголошуємо: споживачам не скасували, не пробачили плату за комірне, а лише дозволили оплатити рахунки вже після стабілізації ситуації у країні.
Шановні мешканці Білгород-Дністровського району!
Якщо у вас є можливість сплатити за спожиті енергоносії, то необхідно все зробити вчасно та у встановлені терміни. Якщо у місцях, у яких ви зазвичай здійснювали оплату тимчасово, припинили свою роботу або змінили дислокацію відповідні відділи або організації, то краще все робити через електронний сервіс «Комунальний кабінет абонента».
Але найголовніше дбайте про своє життя та безпеку, а наша держава, сподіваємось і віримо, впровадить процедуру щодо сплати за комунальні послуги, беручи до уваги такі важкі для нашої країни обставини.