Виконавчий комітет Татарбунарської міської ради інформує суб’єктів господарювання (незалежно від форм власності) на території Татарбунарської міської громади про наступне:

Відповідно до підпунктів 4 та 4.1 пункту 1 статті 4 Закону України «Про захист прав споживачів» та статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (25.04.2019р. № 2704-VIII) в Україні державна мова є мовою обслуговування споживачів у сфері обслуговування, і суб’єкти господарювання мають надавати інформацію про товари (послуги) державною мовою. Це стосується зокрема і вивісок на будівлях та тимчасових спорудах, які несуть інформацію про послуги (товари).

З огляду на зазначене, просимо всіх суб’єктів господарювання в термін до 10.03.2023 року привести вивіски на будівлях та тимчасових спорудах, які несуть інформацію про послуги(товари) у відповідність до чинного законодавства, а також дотримуватись інших положень вищезазначених законів.

Нагадуємо, що у разі порушення суб’єктом господарювання ст. 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» уповноваженим із захисту державної мови на правопорушника складається Акт з вимогою усунути порушення протягом 30 днів. У разі повторного протягом року порушення вимог ст. 30 цього Закону, на суб’єкт господарювання складається протокол про правопорушення та накладається штраф у розмірі від 300 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Телефон для довідок: (04844)3-20-91

Відділ з питань управління майном, архітектури та земельних відносин Татарбунарської міської ради